Hobby bloggen

En till WordPress-webbplats

Rostlagning

23 maj, 2016 by Posted in: Bil

Laga rost

Rostlagning är ett nödvändigt ont när bilen börjar bli till åren. För att undvika att behöva laga rost så länge som möjligt så kan du som bilägare själv vidta åtgärder, som att rengöra bilens underrede grundligt ett par gånger om året samt att hålla ögonen öppna när det gäller lackskador och stenskott i lacken, då detta är en vanlig start för rostangrepp. Be gärna din bilbesiktning eller bilverkstad, i samband med ditt nästa besök, att undersöka om rost har börjat sprida sig på din bil.

Du märker när rosten har spridit sig, genom att kanter och skarvar på bilen blir bubbliga och lacken börjar släppa. Rost kan även vara osynlig inuti t.ex. balkar och lister på bilen. Detta kan vara svårt att upptäcka om man inte vet vad man ska titta efter. Kör du bil i flera år på saltade vägar i vinterväglag så är rosten nästan oundviklig till slut.

När bilen har blivit redo för sin första rostlagning så är det viktigt att lagningen görs ordentligt med omsorg. Det ska göras med hjälp av rätt verktyg och rätt kompetens för att få ett resultat som får din bil att hålla längre. Det finns inga genvägar när det kommer till att laga rost och för att undvika vidare spridning så måste rostlagningen göras rätt från början. Vid ytrost så lagas rosten genom att bilens lack slipas ner till plåten på berörda områden, blästras och därefter spacklas, grundas och lackas om. Vid större rostangrepp så kan det krävas att plåten byts ut och att ny plåt svetsas på för att därefter spacklas, grundas och lackas. En professionell rostlagare kan hjälpa dig med detta då materialet och verktygen redan finns tillgängliga och i lager. Mångårig erfarenhet gör att arbetet utförs snabbt och du får tillbaka din bil med lacken i nyskick.I Stockholm hittar du Lidingö Rostskydd som kan hjälpa dig med rostlagningar. Läs mer på http://www.tectylstockholm.se/rostlagning.

Om du ska laga rosten på bilen själv, tänk på att förbereda dig noga med maskiner, verktyg, material, skyddsutrustning och tid för att få ett hållbart resultat. Detta kan ofta vara krångligt, dyrt och tidsödande, varför det kan vara fördelaktigt att lämna in bilen till ett proffs som sköter om detta åt dig.

Inläggsnavigering


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>